Elektrisch rijden nieuws

Juice introduceert Juice Booster 3 Air

Juice introduceert Juice Booster 3 Air
Juice introduceert Juice Booster 3 Air

De Zwitserse aanbieder van laadinfrastructuur introduceert een nieuw mobiel laadstation, de Juice Charger 3 Air.

De Zwitserse aanbieder van laadinfrastructuur heeft een nieuw mobiel laadstation geïntroduceerd, de Juice Charger 3 Air. Naast de compactere en krachtigere hardware is het apparaat onderscheidend door een nieuwe softwareoplossing – waarvan ook de andere Juice producten zullen profiteren.

6 in 1 laadoplossing

De Juice Booster 3 Air is niet bedoeld om de bekende Juice Booster 2 te vervangen, maar om deze aan te vullen. Volgens het bedrijf is Juice Booster 2 een “3 in 1” oplossing (mobiel laden, thuis opladen en gebruik als een type 2 kabel), de nieuwe Air is bedoeld om een “6 in 1” oplossing te bieden. Naast de functies van Juice Booster 2 biedt de Air ook toegangsmanagement met authenticatie, load management en aansluiting op de backend.

De hardware is ook anders: terwijl de Juice Booster 2 behuizing 484 milliliter omvat, is de behuizing van het nieuwe product slechts 280 milliliter. “Dat is kleiner dan een blikje cola”, zegt Juice CEO Christop Erni bij de presentatie van het product in München.

De verkoop gaat begin 2021 van start

De verkoop zal begin 2021 van start gaan, tegen een “redelijke prijs”, zoals Erni heeft aangekondigd. De laatste tests en goedkeuringen zijn nog aan de gang. Nog voor de marktintroductie is het de bedoeling om een voorverkoop te starten.

Ondanks de nieuwe hardware ziet Erni de grote onderscheidende eigenschap in de diepe integratie van de software. “Op basis van onze fysieke producten zou men kunnen denken dat we een hardware bedrijf zijn,” zegt de oprichter van het bedrijf. “Maar diep vanbinnen zijn we een softwarebedrijf, want om de hardware intelligent te maken, hebben we goede software nodig.”

De livestream van afgelopen dinsdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *